Για οικιακή χρήση, για την παρασκευή ψωμιού ή για ζυμάρι ζαχαροπλαστικής: ίσως είναι λίγο δύσκολο να διαλέξετε τη σωστή μαγιά. Να τι πρέπει να γνωρίζετε.
Το ψωμί δεν φουσκώνει μόνο του στον φούρνο. Ούτε τα γλυκά.
Χρειάζονται τη βοήθεια της μαγιάς, αλλά δεν είναι ίδιοι όλοι οι τύποι μαγιάς. Ο χρόνος, η σύσταση και ο χώρος χρήσης διαφέρουν για καθεμία από αυτές.
Όσο καλύτερα τις γνωρίσεις και κατανοήσεις τι είναι , τόσο πιο εύκολο είναι να καταλάβετε πώς χρησιμοποιούνται στις διάφορες συνταγές.